Valaistus- ja sähköremontti rivitalo-asuntoon

Valaistus- ja sähköremontti rivitalo-asuntoon

Kohteen tiedot:

v. 1974 rakennettu 2-kerroksinen rivitalo Kuralan asuinalueella Turussa.

Kokonaispinta-ala n. 200m2.

 

Idea valaistus- ja sähköremonttiin lähti liikkeelle muiden remonttien myötä. Syksyllä 2016 kohteella alkoi koko kodin kattava pinta- ja wc-remontti, jonka yhteydessä asukkaat päättivät uusia myös valaistuksen ja siihen liittyvät sähkötyöt.

 

”Ajattelimme, että jos remonttiin ryhdytään joka tapauksessa, on helpompaa tehdä kaikki kerralla kuntoon. Halusimme korostaa uutta sisustustamme moderneilla valaisinratkaisuilla, jotta asunnon tyyli olisi yhtenäinen. Varsinaista sisustustyyliä meillä ei ole, mutta haluamme yhdistää uutta ja vanhaa. Alkuperäisen kodin tunnelmasta ei ollut tarkoitus päästä kokonaan eroon, vaan saada saumaton kokonaisuus, joka kunnioittaa alkuperäistä kotia. ”

 

Kaikki kohteeseen asennetut uudet valonlähteet ovat LED-lamppuja. Olohuoneessa oli ennestään vanhoja valokiskoja ja spotteja mutta spotit olivat rumia ja suurikokoisia energiasyöppöjä. Remontin myötä lähes kaikkiin valaisimiin asennettiin myös himmentimet tunnelman luomiseksi. 1970-luvun talossa olleet verholistat pitkillä ikkunaseinillä hyödynnettiin ja niiden taakse asennettiin epäsuorana valaistuksena LED-listaa.

 

”Tapix ei ollut meille alun perin tuttu yritys, mutta kotimme remontin pääurakoitsija suositteli firman sähkömiestä valaistus- ja sähkötöihin. Tapix aloitti sähkötyöt jo ennen muita urakoitsijoita ja työskenteli joustavasti myös viikonloppuisin, mikä sopi meille mainiosti. Asuimme koko remontin ajan kotona, joten työmiehien kanssa oli helppo kommunikoida – kotona asuminen mahdollisti sen, että pystyimme nopeasti reagoimaan kysymyksiin ja muutoksiin. Saimme Tapixilta paljon ammattitaitoista informaatiota siitä, miten LED- valaistuksia kannattaa toteuttaa vanhaan kotiin ja miten toiveemme olisi käytännöllisintä toteuttaa. Kommunikaatio sähkömiehen kanssa oli leppoisan humoristista koko projektin ajan”.

 

Eteinen

Eteisen seinä pinnoitettiin turkulaisen Belle Artin hiekkaefektimaalilla. Tekstuuriseinää haluttiin korostaa spottikiskolla, joka luo ihanaa valon ja varjon leikkiä seinälle. Eteisen yleisvalaistusta parannettiin uusilla kattospoteilla, jolloin myös hämärämmät kohdat saatiin valaistua.

 

Olohuone

Myös yksi olohuoneen seinä käsiteltiin hiekkaefektimaalilla ja seinän ylle asennettiin uudet valokiskot ja spotit korostamaan seinän rouheaa tunnelmaa. Pitkälle ikkunaseinälle piilotettiin verholaudan taakse LED-listaa ja kattoon asennettiin uusi valaisin.

 

Portaiden valaistus

Portaikon ylimpään kohtaan asennettiin suurikokoinen sisustusvalaisin, jonka jalkaosa piilotettiin välikattoon ritilän avulla. Sisustusvalaisimen lisäksi seinissä olevat spotit voi suunnata joko seinällä olevaan kuvakokoelmaan tai itse seinään. Osa kodin valaisinkatkaisijoista toteutettiin johdottomina, joten ne voi teoriassa sijoittaa minne tahansa. Yleensä valaisinkatkaisijat kuitenkin sijoitetaan perinteisille paikoille, joista ne on helppo löytää. Johdottomien katkaisijoiden myötä seinäpintoja ei tarvitse rikkoa.

 

WC

Kodin remontin yhteydessä myös yksi WC uusittiin kokonaan. Katon valaistus on vanha, mutta seinään asennettiin kaunis sisustusvalaisin, joka toimii myös yövalaisimena lempeän valonsa ansiosta.

 

Sauna & allasosasto

Allasseinälle asennettiin muun asunnon mukaisesti LED-listaa verholaudan taakse. Saunassa tunnelmaa luovat pienet spottivalaisimet istuinlauteiden alla ja selkänojien yläreunalla.

 

”Kaiken kaikkiaan olemme olleet hyvin tyytyväisiä valaistuksen suunnitteluun sekä työn jälkeen.”

Hyv luottokelpoisuus Luotettava kumppaniTurun Yrittjt

Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet